پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از ورود بیش از ۵۰ پزشک متخصص در هفته آینده به استان خبر داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از ورود بیش از ۵۰ پزشک متخصص در هفته آینده به استان خبر داد و گفت: در حال حاضر، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۳۰ متخصص در استان داریم که با ورود این تعداد، سرانه پزشکان متخصص استان به ۳۷ متخصص در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت افزایش مییابد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر پرویز یزدانپناه در برنامه زنده پیک سلامت که از شبکه استانی دنا پخش شد، با اشاره به راهاندازی مرکز جراحی قلب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در سفر هیات دولت، افزود: نخستین عمل جراحی قلب، پنجشنبه هفته گذشته در این مرکز انجام شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیماری قلبی و عروقی شایعترین و مهمترین دلیل مرگ و میر مردم استان است، از سه سال پیش با تشکیل هیئت رئیسه جدید دانشگاه علوم پزشکی، راهاندزای مرکز جراحی قلب در استان در صدر برنامههای این دانشگاه قرار گرفت.
دکتر یزدانپناه با بیان اینکه در شروع کار با مشکلاتی مواجه بودیم، تصریح کرد: با تلاش و پیگیری ریاست محترم دانشگاه و حمایت استاندار و نمایندگان شروع به آماده کردن زیرساختهای مرکز جراحی قلب کردیم و با رایزنی که با وزارت بهداشت داشتیم، منابع لازم را برای راهاندازی این مرکز فراهم شد.
وی تأکید کرد: حدود ۹۹ درصد منابع لازم برای راهاندازی این مرکز از منابع وزارت بهداشت تهیه شد و از لحاظ اعتباری فشاری روی دانشگاه و بودجه استانی نبود.
مجهزترین تجهیزات روز دنیا در مرکز جراحی قلب بیمارستان امام سجاد(ع)
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تجهیزات این مرکز نیز گفت: میتوانیم ادعا کنیم که مجهزترین تجهیزات روز دنیا و آخرین برندها در مرکز جراحی قلب بیمارستان امام سجاد(ع) نصب شده و این مرکز از مجهزترین مراکز جراحی قلب در ایران است.
دکتر یزدانپناه با اشاره به اینکه تیم پزشکی که در این مرکز عمل جراحی قلب انجام میدهد از مجربترین پزشکان ایرانی تشکیل شده است، ابراز کرد: یکی از این پزشکان، حداقل ۱۲ سال سابقه کاری داشته و حدود ۵ هزار عمل جراحی قلب انجام داده و دیگر جراح قلب این تیم پزشکی، حدود ۲۰ سال سابقه کاری داشته و بیش از ۷ هزار عمل جراحی انجام داده است.
وی با بیان اینکه آموزش نیروهای بومی را به منظور به کارگیری در بخش جراحی قلب بیمارستان امام سجاد(ع) در اولویت قرار دادهایم، تصریح کرد: سال گذشته حدود ۱۸ نفر انتخاب کردیم که در شیراز و بندعباس دورههای لازم را فرا گرفته و در طی ۳ تا ۶ ماه آینده با تکمیل آموزشها، میتوانند در این مرکز مستقر شده و به صورت مستقل عمل جراحی قلب انجام دهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه شرایط برای استخدام سایر نیروهای مورد نیاز بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب نیز فراهم است، بیان کرد: در شهرهای دهدشت، گچساران و یاسوج متخصصین قلب و عروق وجود دارند که مردم استان میتوانند به آنها مراجعه کرده و در صورت نیاز به عمل جراحی یا آنژیوگرافی و معرفی متخصصین قلب و عروق، به بیمارستان ارجاع داده شوند.
دکتر یزدانپناه با بیان اینکه در حال حاضر عمل جراحی قلب فقط در روزهای پنجشنبه و جمعه در بیمارستان امام سجاد(ع) انجام میشود، گفت: افراد واجد شرایط میتوانند در روزهای چهارشنبه به بیمارستان مراجعه، تا پس از تشکیل پرونده در صورت نیاز در روزهای پنجشنبه و جمعه تحت آنژیوگرافی و عمل جراحی قرار گیرند.
تعرفه عمل جراحی قلب در کهگیلویه و بویراحمد
وی در خصوص تعرفه عملهای جراحی قلب در استان نیز با بیان اینکه این عمل تقریبا به صورت رایگان انجام شده و کل تعرفهها دولتی است، عنوان کرد: این عمل که در استانهای دیگر حدود ۱۵ میلیون تومان برای مردم هزینه در برداشت، در شهر یاسوج با ۶ میلیون تومان انجام میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: افراد دارای دفترچه درمان روستایی ۳ درصد و افرادی که دفترچه درمان شهری و سایر دفترچههای درمانی را داشته باشند، ۶ درصد این هزینه را باید پرداخت کنند و در صورت دارا بودن بیمه تکمیلی نیز، هزینه عمل تقریبا رایگان است.
دکتر یزدانپناه با اشاره به اینکه همه عملهای جراحی قلب در بیمارستان امام سجاد(ع) قابل انجام است، بیان کرد: البته تصمیم گرفتیم در سه ماه نخست، عمل جراحی قلب کودکان را انجام ندهیم تا به جایی برسیم که از فاز اولیه رد شده و اعتماد مردم استان و استانهای هم جوار ر را جلب کنیم، پس از آن، در فاز بعدی از ۳ تا ۶ ماه آینده عمل جراحی قلب اطفال را نیز در دستور کار قرار میدهیم.
وی در خصوص مراقبتهای پس از عمل نیز عنوان کرد: با توجه به وجود تخت کافی در آی.سی.یو بیمارستان امام سجاد(ع)، بیمار را پس از انجام عمل به تختهای عادی نمیبریم تا در آی.سی.یو تحت مراقبتهای بیشتری قرار گیرد.
به کارگیری ۵۰ پزشک متخصص در استان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار متخصص در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توزیع شده، گفت: از این تعداد، سهم استان کهگیلویه و بویراحمد، ۵۰ متخصص، ۴ فوق تخصص و ۸ متخصص دندانپزشکی بوده است.
دکتر یزدانپناه افزود: این پزشکان هفته آینده وارد استان شده و با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و استانی برای استقبال از آنها استقبال میشود.
وی تصریح کرد: این پزشکان پس از ورود به استان در مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستانها و کلینیکهای بعضی شهرستانهای بزرگ به کار گرفته میشوند و امیدواریم با ورود این متخصصان، کمبودهای پزشکی که سال گذشته در استان داشیم برطرف شده و شاهد تحول جدید در حوزه بهداشت و درمان مردم باشیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سال گذشته نیز حدود ۵۲ متخصص و فوق تخصص وارد استان شد، ابراز کرد: در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۳۰ متخصص در استان داریم که با ورود متخصصان جدید، به ۳۷ متخصص در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رسیده و به میانگین کشوری که ۴۰ متخصص در ۱۰۰ هزار جمعیت است نزدیک میشویم.
پروژههای قابل افتتاح دانشگاه علوم پزشکی در دهه فجر
دکتر یزدانپناه همچنین به پروژههای قابل افتتاح دانشگاه علوم پزشکی استان در دهه فجر اشاره داشت و تصریح کرد: بیمارستان ۹۶ تختخوابی سینا در شهرستان گچساران یکی از مهمترین این پروژهها است که امیدواریم در دهه فجر افتتاح شود.
وی همچنین کلینیک تخصصی دهدشت و اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت را از دیگر پروژههای قابل افتتاح در دهه فجر عنوان کرد و ادامه داد: در شهر یاسوج نیز امیدواریم کلینیک ۵ طبقهای که در نزدیکی استانداری در حال ساخت است به بهرهبرداری رسیده تا مشکلات نوبت دهی و ازدحام جمعیت در کلینیکهای این شهر تا حدود زیادی برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین با اشاره به مشکل بلوکهای زایمانی بیمارستان امام سجاد(ع)، گفت: امیدواریم با بهرهبرداری از بلوک زایمانی این بیمارستان که با زیربنای یک هزار و ۴۰۰ مترمربع در حال احداث است این مشکل برطرف شود.
استمرار خدمات طرح تحول نظام سلامت در کهگیلویه و بویراحمد
دکتر یزدانپناه از استمرار خدمات طرح تحول نظام سلامت در این استان خبر داد و گفت: مجوزهایی برای جبران کمبود نیروی انسانی در بیمارستانهای استان اخذ شده و امیدواریم بتوانیم نیروی مورد نیاز بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی شهید جلیل یاسوج را تا پایان سال جذب کنیم.
وی از نصب و راهاندازی تجهیزات جدید بیمارستانهای استان خبر داد و خاطرنشان کرد: مرکز جامع سرطان واقع در بیمارستان شهید رجایی یاسوج نیز از پروژههای مهمی است که در دهه فجر امسال افتتاح میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مرکز پزشکی هستهای استان نیز گفت: احداث این مرکز قرار بود مدتی قبل شروع شود که به علت مشکلی در سازمان انرژی اتمی به تعویق افتاد و خوشبختانه با رفع این مشکل و با توجه به اینکه در تقسیمبندی جدید، یک متخصص پزشکی هستهای نیز جذب کردهایم، امیدواریم پروژه با سرعت بیشتری به بهرهبرداری برسد.